debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Jeep Wrangler Назад

Автомобіль тижня: Jeep Wrangler

Оновлений Jeep Wrangler офіційно представили в Україні. Що пропонують та які ціни правлять дилери?

Не можна сказати, що рестайлінг гранично важливий для консервативних моделей, але без нього в сучасному світі теж ніяк. Такі автомобілі як Wrangler та перший Defender могли випускати без істотних змін багато років поспіль, але зараз, коли доводиться постійно конкурувати за прихильність консервативних клієнтів, автовиробники вимушені час від часу додавати щось новеньке у старий та перевірений дизайн.

Джип Вренглер

Нещодавно планове оновлення пережив популярний у цілому світі Jeep Wrangler, і попри те що позашляховик зберіг традиційну зовнішність, візуальні зміни тут не менш масштабні, ніж у міських Skoda Karoq або Volkswagen T-Roc. Хіба що з оптикою «Ренглера» американці вже не можуть дозволити собі ніяких дизайнерських експериментів.

Електричний «Гелендваген» матиме 587 к.с. і долатиме 473 км між зарядками

Найочевиднішим нововведенням оновленого Wrangler стала зменшена в висоту фальшрадіаторна решітка. Вона зберегла свій традиційний дизайн, але тепер закінчуватиметься над бампером і являє собою пластикову вставку чорного кольору. Ще одним очевидним нововведенням стала поява активної FM-антени Trail-Ready Stealth, завдяки якій з правого крила прибрали величезний пасивний “шампур”.

Мабуть, найголовнішим задля чого американці затіяли цей рестайлінг, стала модернізація салону. А якщо точніше — його мультимедійної складової. Якщо раніше базові позашляховики пропонувались з дуже простеньким п'ятидюймовим екраном, то тепер замість нього використовують сучасну систему на базі Android з функцією оновлення “по повітрю”, а навіть на стандартних модифікаціях встановлено великий 12-дюймовий тачскрін.

Автомобіль тижня. Lexus GX

Цікаво, що дизайнери всіма силами намагались зберегти класичний вигляд інтер'єра, і замість того, щоб встановити екран окремим елементом нагорі передньої панелі, інтегрували його на місце центральних дефлекторів кліматичної системи, перемістивши останні трохи нижче. Також багато роботи було проведено заради встановлення прихованих “шторок” безпеки, які разом з подушками у сидіннях тепер встановлюватимуть навіть на базові версії Wrangler. Що ж до дизайнерських змін, то в салоні можна виділити хіба що оздоблення панелі приладів, яка технічно не змінилась.

Джип Вренглер

У Північній Америці позашляховик досі пропонують з широкою лінійкою двигунів, яка раніше включала навіть великі V8. Нам з цього переліку поки доступна лише дволітрова “турбочетвірка”, яка розвиває 274 кінські сили та 400 Н·м крутного моменту. Також у деяких країнах Західної Європи цей агрегат пропонуватимуть з 6-ступеневою “механікою”, але до України оновлений Wrangler дістався виключно з 8-діапазонним “автоматом”.

Тест-драйв Toyota Land Cruiser 300 GR Sport: охота на динозавров

Тим часом ситуація з повноприводною трансмісією значно цікавіша. Залежно від версії на автомобіль можуть встановлювати систему Selec-Trac з муфтою, що автоматично перерозподілює крутний момент під час проковзування коліс, або досконалішу Rock-Trac з примусовими блокуваннями та низьким передавальним числом, яке дозволяє збільшувати тягу на колесах.

Звісно, разом із системами розрізнятимуться й типи встановлених диференціалів. Наприклад, на стандартній Sahara попереду встановлена “відкрита” вісь Dana M186, а на позашляховому Rubicon вже використовується просунутіша Dana M210. До речі, остання модифікація також відрізняється заднім мостом Dana M220 з розвантаженими напівосями та електронним блокуванням переднього й заднього диференціалів. Таке рішення набагато ефективніше за стандартний міст, здатне витримувати набагато більші навантаження і має низку неочевидних переваг. Наприклад, маточина тут не є єдиним вузлом з піввіссю, тому такий вузол легше обслуговувати.

Скільки за новий Jeep Wrangler на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Jeep Wrangler на AUTO.RIA?
от 2 726 020 грн до 3 195 760 грн

На нашому ринку оновлений Wrangler зараз доступний у двох комплектаціях. Простішу п’ятидверну Sahara дилери оцінили у 3 041 300 гривень, а за просунутіший Rubicon треба буде доплатити ще 110 900 гривень. Проте, це тільки якщо хочеться подовжений варіант, адже “короткий” Wrangler Rubicon у нас коштує від 2 997 700 гривень. Можна було б сказати, що це найцікавіший варіант, якби на складах ще не стояли дорестайлові Rubicon Unlimited, ціни на які були знижені до 2 688 700 гривень. Дуже непогана знижка за простішу мультимедію та архаїчну антену на крилі, — особливо якщо не забувати про спеціалізацію цього автомобіля.

Отзывы о Jeep Wrangler

Отлично
47 отзывов
4.3
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    3.7
  • Цена
    3.4
  • Дизайн
    4.9

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания, цена, шумоизоляция

Все отзывы о Jeep Wrangler

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми